За нас

Франке


Лидерът в производството на модерно кухненско обзавеждане ”Франке груп” е на българския пазар от март 2000 година. Оттогава до днес компанията отбелязва изключителни темпове на растеж.


Сред приоритетите на Франке в България са представянето на всички нови технологии и модели на швейцарския концерн пред българските потребители, както и предлагането на пълната гама мивки и уреди за вграждане. В момента компанията поддържа наличност на всичките си продукти в България.

Франке има 80-годишен опит в разработването на най-модерно кухненско обзавеждане.

Корпорацията, която днес е глобален лидер в производството на мивки, започва своя път през 1911 г. Тогава Херман Франке отваря магазин за водопроводни инсталации и части в град Роршах, на Боденското езеро в Швейцария.

През 1925 г. компанията започва свое индустриално производство на барабанни перални машини, мивки, газови котлони.

През 1932 г. излизат на пазара първите мивки от хромникелова стомана.

През 1935 - 1936 г. е създадена нова фабрика в Аарбург. Делото на индустриалеца Херман Франке е продължено от неговия син Валтер.

През 1975 г., поради заболяване на Валтер Франке, корпорацията е продадена на неговия приятел Вили Пийпър. Сега начело на Franke Group, вече представена на 4 континента, е Михаел Пийпър.

От 1911 г. до днес са произведени над 100 000 000 мивки с марката "Franke", която вече е признат символ за функционално съвършенство и удоволствие в кухнята в цял свят.

Тези резултати са плод на управленската философия на Франке: Нови концепции, авангардни технологии, гарантирано качество

Философия


Философията в управлението на компанията включва 3 принципа.

Нова концепция за кухнята - Франке ревниво пази репутацията си на творец на нови и авангардни кухненски концепции и дизайн, които са в хармония с променящия се стил на живот.

Гама от авангардни и функционални технологични продукти - Богатата информация от продажбите на най-разнообразни пазари в цял свят позволява на Франке да предложи продукти и услуги, които са съобразени с потребителските изисквания и модерните тенденции.

Гаранция за качество - Франке винаги посвещава върховно внимание и предявява безкомпромисни изисквания към качеството на всеки етап - от суровината до завършения пазарен продукт.